skip to Main Content

Machinepark

Het machinepark van Label Plus is zeer uitgebreid en professioneel. Onze machines stellen ons in staat om veel materiaal te bedrukken en korte levertijden te garanderen. Voor het drukwerk gebruiken we een tweetal druktechnieken: offset en digitaal. Door gebruik te maken van beide druktechnieken, zijn wij zeer flexibel en kunnen we grote en kleine oplages snel leveren.

Offset drukken

Label Plus beschikt over zes offset drukpersen. Bij offset drukken, waarbij de drukkwaliteit vergelijkbaar is met visitekaartjes en folders, brengen we een beeld aan op een aluminiumplaat en maken we dit beeld vervolgens vochtig. Omdat de vochtige delen de inkt afstoken, blijft er na het aanbrengen van de inkt enkel bedrukking over op de plekken waar beeld is aangebracht. Via een rubberen doek drukken we het beeld uiteindelijk op het gekozen materiaal.

Met de machines die wij hebben staan, is het mogelijk om in één run zes verschillende kleuren te drukken en af te dekken met een laklaag. De maximale breedte van het te bedrukken materiaal is 400 millimeter per run. Uiteraard behoort een tweede run ook tot de mogelijkheden, waardoor een bedrukking in twaalf kleuren mogelijk is. Naast het bedrukken is het ook mogelijk inline folie aan te brengen (bijvoorbeeld goud- en zilverfolie).

De offset productiemethode is flexibeler en eenvoudiger dan bijvoorbeeld flexodruk en de afdrukkwaliteit is beter, omdat in vergelijking met flexodruk een groter kleurenpalet kan worden bereikt. Label Plus heeft het hele productieproces van offset drukken in eigen beheer en is daardoor niet afhankelijk van derden.

De plaatsing van onze nieuwste machine de Gazelle 6T

Digitaal drukken

Naast de zes offset drukpersen beschikt Label Plus ook over twee digitale persen. Een digitale drukpers zet het drukbeeld computergestuurd door naar de drukpers. Door het doorzetten van digitale beelden is het mogelijk variabele data, zoals nummering, barcodes of een unieke naam, te drukken. De opstartkosten bij het digitaal drukken zijn laag en deze druktechniek leent zich daarom goed voor kleine oplages.

Back To Top